5 Vinkkiä ompelutarvikkeiden järjestämiseen

Onko sinunkin ompelutilasi vallannut inspiraation vievä kaaos? Tiedän omasta kokemuksesta kuinka tuskaiselta jatkuva kamppailu ompelutarvikkeiden järjestämisen kanssa tuntuu. 

Tässä postauksessa annan sinulle 5 vinkkiä kaaoksen taltuttamiseen. Näistä vinkeistä on sinulle toivottavasti hyötyä, oli sinulla sitten paljon tai vähän tilaa ompelutarvikkeillesi. 

Olen itse paininut jatkuvan kaaoksen kanssa ja joutunut keksimään erilaisia ratkaisuja järjestykseen kun tilaa on ollut äärimmäisen vähän. Koska jo Unelmallisen työni puolesta ompelutarvikevalikoimani ei suinkaan ole sieltä hillityimmästä päästä on niiden säilyttämistä pitänyt pohtia enemmänkin. 

Ennen isompaa asuntoa ja omaa ompeluhuonetta olimme sulloutuneita pieneen kaksioon. Minä, mieheni Ossi, rottweiler Mafi ja Unelmallinen. Tilanteen helpottamiseksi jouduin pakostakin keksimään erilaisia ratkaisuja. 

5 Vinkkiä ompelutarvikkeiden järjestämiseen

Visio eli mielikuva siitä mitä halut. Visio kannattaa miettiä omista lähtökohdista ja mahdollisuuksista. Pohdi rauhassa, miten saisit mahdollisimman mieluisan tilan omissa olosuhteissasi. 

Järjestäessä ei kannatta unohtaa sisustuksen merkitystä. Kun jokaisella tavaralla on oma paikkansa ja sisustus miellyttää silmääsi on ompelutilaan huomattavasti mukavampi mennä. Oli se sitten pieni tai suuri.

Ompelukaavat on omasta mielestäni kaikkein helpoin, yksinkertaisin ja siistein säilyttää kansiossa muovitaskuissa. Kun laittaa jokaisen kaavan siististi muovitaskuun tarvittavine tietoineen ne pysyvät siisti järjestyksessä. 

Kansiossa voi säilyttää niin valmiiksi piirretyt kaavat kuin esimerkiksi Unelmallisen ja muiden kaava myyjien isommat kaava-arkit. Lehtien kaava-arkit olen säilyttänyt itse kyseisen lehden välissä, mutta niistäkin jo piirretyt kaavat laitan kansioon muovitaskussa.

Kankaat pääsevät parhaiten esille kauniisti hyllylle viikattuina. Näet yhdellä vilkaisulla, mitä omistat eikä osa materiaaleista pääsee hukkumaan muiden joukkoon. Minulla on tapana viikata myös tilkut, mutta yleensä pieneen laatikkoon pystyyn ei päällekkäin kuten isommat kangaspalat.

Anna esillä olevien kankaiden inspiroida sinua ompeluun. Älä kuitenkaan säilytä viikattuja kankaita niin, että ne saavat suoraan auringon valoa, jottei värit haalistu.

Lue lisää: 7 vinkkiä ompelujumin parantamiseen

Langat on omasta mielestäni ehdottomasti kätevin säilyttää seinällä. Telineen voi helposti nikkaroida itse laittamalla haluamansa kokoiseen levyyn pystyyn sopivan mittaisia ruuveja tai puutappeja.

Omieni ja muiden ennakkoluuloista huolimatta en ole kokenut lankojen pölyyntymistä ongelmaksi. Tarvittaessa pölyyntyneet lankarullat saa kyllä helposti puhallettua puhtaaksi pullotetulla paineilmalla. Mielestäni langat kuitenkin pölyyntyi huomattavasti enemmän pöydällä ollessaan.

Lajittele, lokeroi ja roikota. Mielestäni kaikki työkalujen säilytykseen tarkoitetut lokerikot ja laatikot on kuin tarkoitettu pienien ompelutarvikkeiden säilyttämiseen. Saat näppärästi pienet tarvikkeet käyttöön kun ne on lajiteltu lokeroihin.

Jos sinulla on säilytystilaa enemmän seinillä kuin kaapeissa tai mahdollisuus kiinnittää esimerkiksi kaapinoveen tanko, suosittelen hyödyntämään myös tämän mahdollisuuden. Osa tarvikkeista kuten vetoketjut ja sakset tai viivoittimet säilyy kaikkein siistimmin tankoon ripustettuna.

Koska jokainen meistä on oikeasti ansainnut siistin tilan ja ompelun ilon, haluan auttaa myös muita selättämään kaaoksen. Haluatko vielä laajemmin ja tarkemmin ideoita ompelutarvikkeiden järjestämiseen? 

Olen tehnyt edullisen Järjestä ompelutarvikkeet verkkokurssin, jossa laitetaan yhdessä ompelutarvikkeet ojennukseen. Kurssilla jaan kaikki omat vinkkini ja ideani, mitkä keksin silloin kuin tilaa oli äärimmäisen vähän. 

Tilaamalla Unelmallisen ompelukirjeen sähköpostiisi kuulet ensimmäisten joukossa kun Järjestä ompelutarvikkeet verkkokurssi järjestetään seuraavaan kerran.

Tilaa tästä: Unelmallinen ompelukirje sähköpostiisi

Toivottavasti näistä ideoista on sinulle hyötyä ja apua ompelutarvikkeiden järjestämisessä. Jos sinulla on jotain kysyttävää, haluat antaa palautetta tai muuten vain vaihtaa ajatuksia ompelusta, voit aina laittaa minulle viestiä kati(at)unelmallinen.fi

Olen todella kiitollinen, jos kokiessasi tämän postauksen hyödylliseksi sekä innostavaksi, jaat sen myös ystävillesi omissa somekanavissasi. Kiitos!