Tarina

Ihanaa, että olet löytänyt Unelmallisen!

Täällä pääset innostumaan ja onnistumaan ompelussa. Unelmallinen on täysin kotimainen ompelualan yritys, joka sai alkunsa Kati Ylkäsen ompeluhurahduksesta ja intohimosta ompeluun. Keväällä 2023 Kati luopui Unelmallisesta ja kaavaviivaimiin tartuin minä, Kaisa.

Tervetuloa mukaan Unelmallisen uuteen vaiheeseen!


Esittäydyn, niin tullaan tutummiksi. Olen Kaisa Piesanen, Unelmallisen uusi yrittäjä. Olen herkästi innostuvaa tyyppiä ja nautin ihmisten kanssa yhdessä tekemisestä. Ompelussa mulle kivointa on kaavojen kanssa pelaaminen ja ompelun opettaminen, joten Unelmallinen on mulle täydellinen osuma!

Tykkään erityisesti kaavojen tarjoamasta visuaalisesta ja matemaattisesta haasteesta, ompelun tuomasta aikaansaamisen tunteesta sekä asiakkaiden oppimisen seuraamisesta. Olen innoissani yrittäjäpolkuni alussa ja riemuissani, että saan tehdä töitä juuri Unelmallisen parissa.

Unelmallisen uudet kaavat valmistetaan Vantaan Myyrmäessä ja kaava-arkit tulostetaan muutaman kilometrin päässä Helsingin puolella. Lähetykset pakataan Unelmallisen omalla työhuoneella työnjohtajana toimivan, vielä vauvaikäisen esikoiseni valvovan silmän alla ja hänen rytmissään. Kameran takana on usein ystäväni Anniina ja suurena tukena puolisoni Miiro. Katia ja hänen puolisoaan Ossia näet edelleen Unelmallisen tuotekuvissa niin verkkokaupassa kuin somessakin. Kaavajulkaisuiden myötä esittelen uusia malleja.

Unelmalliselle on tärkeää tunnelmaltaan välitön ja lämminhenkinen asiakaspalvelu. Haluan kuunnella herkällä korvalla asiakkaiden toiveita ja etsiskellä Unelmallisen kaavojen osalta vielä tutkimattomia teitä. Unelmallinen on ompeluinnostuksen kotipesä ja minulle on ihanaa päästä välittämään innostusta just sulle.

Unelmallinen tarina on alkanut jo vuonna 2013 Katin aloittamasta ompelublogista. Blogin myötä Kati ymmärsi haluavansa suunnitella uusia kaavoja sekä auttaa ja inspiroida muita ompelusta innostuneita. Minä puolestani haaveilin pitkään käsityöyrittäjyydestä, mutta en keksinyt luontevaa keinoa ja tein muita käsityöalan töitä. Opisto-opena ollessani kadoksissa ollut kipinä ompeluun kipinä jälleen syttyi. Ja kun Kati sitten päätti luopua Unelmallisesta, oli valintani nopeasti selvä.

Innostu ja onnistu ompelussa!


Tällä hetkellä Unelmallinen tarjoaa selkeitä ja simppeleitä ompelukaavoja aikuisten vaatteisiin, ompeluverkkokursseja sekä monipuolisen e-kirjan, joiden avulla voit varmasti onnistua ompelussa.

Lisäksi löydät tietenkin täysin maksutta Unelmallisen värikkäästä ja persoonallisesta blogista sekä Youtube kanavalta niin tietoa, ideoita kuin inspiraatiota ompeluun sekä mielenkiintoisia ompeluohjeita.

Haluan innostaa niin aloittelijoita kuin enemmän ommelleita monipuolisten ompelukokemusten pariin. Toivon voivani mahdollistaa sinulle ompelun onnistumisen riemun kokemista ja oppimisen iloa.

Koulutukseltani olen pukuompelija ja käsityönopettaja. Hetkisen työskentelin teatterin ompelimossa ja toisen eri asteilla käsityönopettajana. Opinnoista saamieni taitojen ja töissä kerryttämäni kokemuksen avulla osaan poimia tärkeät ompelun opit ja tuottaa sinulle selkeitä, helposti omaksuttavia palasia ompelutaidon kehittymisen tueksi.

Haluan parhaani mukaan auttaa sinua ompelussa


Minulta meni ompelukoulun millintarkkuutta vaatineessa ympäristössä halut ommella vuosikausiksi muualla kuin töissä. En halua kellekään samaa, joten täällä Unelmallisella ei ole aina ihan niin nuukaa.

Langansuunta kannattaa katsoa huolella, mutta koska oppiminen on prosessi, ei ihan jokaista saumaa kannata katsoa suurennuslasilla. Muista myös, että vaatteen viimeistelyllä saa aikaan ihmeitä, vaikka jokainen ommel ei olisikaan aivan kohdallaan!

Myös minä olen ompelutaipaleellani kehitysvaiheessa ja toivon, että niin on lopun ikääni. Pyrin parhaaseeni teitä auttaessani.

Ompeluun on monta tapaa, keskenään erilaisia vaan ei aina suoranaisesti vääriä. Tyylejä on monia, kunkin tarpeeseen ja persoonaan sopivia. Parhaimmillaan ompelu on todella monipuolinen harrastus: luovaa terapiaa, sopivasti haastetta, onnistumisen iloa ja käsillä tekemisen riemua.

Jos tarvitset apua ompelussa, kysy rohkeasti. Autan mielelläni.


Jos sinulla on jotain kysyttävää, haluat tarkennusta johonkin ohjeeseen, huomaat rikkinäisiä linkkejä tai muita virheitä, haluat antaa rakentavaa palautetta tai toiveita tulevaan niin otathan minuun yhteyttä kaisa(at)unelmallinen.fi. Vastaan viestiisi mielelläni ja niin pian kuin mahdollista. Yleensä viimeistään parin päivän kuluessa.

Olen iloinen, että tulit vierailulle ja toivon, että viihdyt pidempäänkin. Jos koet, että Unelmallisesta olisi hyötyä ja iloa myös ystävillesi, saat vapaasti jakaa juttujani omissa somekanavissasi.

Ompelun iloa just sulle!

Unelmallisin terkuin Kaisa