Tarina

Heippa! Ihanaa, että olet löytänyt Unelmallisen. Unelmallinen on rakennettu intohimosta ja rakkaudesta ompeluun. Halusta auttaa muita innostumaan ja onnistumaan ompelussa.

Innostu ja onnistu ompelussa!


Suosittelen, että keität kupin kuumaa, istut rauhassa alas ja hyppäät hetkeksi ompelun maailmaan. Toivon todella, että tulet viihtymään kanssani!

Jotta tuntisit olosi tervetulleeksi ja tulisimme enemmän tutuiksi, haluan hieman esitellä itseäni. Olen Kati “Kaavapeikko” Ylkänen eli tyyppi täällä Unelmallisen takana.

unelmallinen-kati

Ilokseni voin kertoa, että Unelmallinen on täysin kotimainen ompelualan yritys jonka kaikki ompelukaavat suunnitellaan ja valmistetaan rakkaudella Tampereella.

Unelmallisen värikkäät ompelutilat sijaitsee meillä kotona Tampereen Härmälässä. Päivisin Rottweiler Mafi toimittaakin kunniatehtävää, minun ainoana Unelmallisena työkaverinani. Tuleva aviomieheni Ossi näkyy miesten kaavojen sovituskuvissa, mutta useimmiten hän toimii kameran takana.

Jos pyytäisin perhettäni kuvailemaan minua he todennäköisesti sanoisivat, että olen hieman räiskyvä persoona. Innokas, vaihtelunhaluinen ja elämänmyönteinen, mutta myös hyvin voimakastahtoinen.

Rakastan värejä, mikä näkyy selkeästi myös ompeluissani. Nautin kaikesta käsillä tekemisestä, kirjoittamisesta sekä mielikuvitusmaailman seikkailuista kirjojen ja elokuvien parissa.

Usein minut löytääkin ompeluhuoneesta kuulookkeet korvista, suloiseen rakkausromaaniin tai jännittävään rikoskirjaan uppoutuneena.

unelmallinen-ompelutilat

Unelmallinen tarina on alkanut jo vuonna 2013 aloittamastani ompelublogista. Pari vuotta myöhemmin myyntiin ompelemieni vaatteiden myötä, Unelmallisesta tuli unelmani ompelusta ja yrittämisestä, työn ja intohimon yhdistämisestä.

Suosituksi tulleen ompelublogin myötä ymmärsin kuitenkin, että enemmän kuin ommella vaatteita, haluan suunnitella uusia kaavoja sekä auttaa ja inspiroida muita ompelusta innostuneita.

Olen todella kiitollinen, että saan tehdä työtä, jota rakastan.


Tällä hetkellä Unelmallinen tarjoaa selkeitä ja simppeleitä ompelukaavoja aikuisten vaatteisiin, suosittuja ompeluverkkokursseja sekä monipuolisen e-kirjan, joiden avulla voit varmasti onnistua ompelussa.

Lisäksi löydät tietenkin täysin maksutta Unelmallisen värikkäästä ja persoonallisesta blogista sekä Youtube kanavalta niin tietoa, ideoita kuin inspiraatiota ompeluun sekä mielenkiintoisia ompeluohjeita.

unelmallinen-ompeluhuone

Haluan inspiroida ompeluun niin aloittelijoita kuin harrastuksessa jo kehittyneempiä. Kokemaan sen ompelun tuoman mahtavan fiiliksen ja sisältä kumpuavan onnistumisen riemun.

Haluni auttaa sinua on lähtöisin omasta oppipolustani. 2010-luvun alussa ompelu tuli elämääni vähän yllättäen, kun yhden aamun hulluna ideana päätin opetella ompelemaan.

Tuon hetken tiedoillani oli hyvä, että erotin ompelukonetta saumurista. Saatikka, että olisin tiennyt tuon taivaallista kankaista, neuloista tai kaavoista.

Olen käyttänyt varmasti tuhansia ja tuhansia tunteja erilaisen tiedon etsimiseen, kokeiluun ja oppimiseen. Matkaan on mahtunut niin onnistumisia kuin epäonnistumisia, mieletön määrä iloa ja inspiraatiota.

Haluan parhaani mukaan auttaa sinua ompelussa


Unelmallisen avulla haluan auttaa sinua oppimaan ja onnistumaan, helpommin ja nopeammin jakamalla omat tietoni ja taitoni. Suurin osa asioista joita opetan, on vuosien työn tuloksena, yleensä vielä kantapään kautta opittua.

Teen tietenkin parhaani auttaakseni sinua ompelussa, mutta en ole täydellinen, vaan oikea ihminen kaikkine virheineen ja tunteineen. Ethän siis odota täydellisyyttä.

Sen sijaan voit saada minulta esimerkiksi suosikki ompelukaavasi, uusia ideoita ja oivalluksia, innostavia ja kannustavia tekstejä, ompeluasi helpottavia vinkkejä sekä selkeitä ompeluohjeita.

Muista aina, ettei ole olemassa yhtä oikeaa tyyliä oppia ja ommella. Parhaimmillaan ompelu on todella monipuolinen harrastus. Luovaa terapiaa, sopivasti haastetta, onnistumisen iloa ja käsillä tekemisen riemua.

unelmallinen-kati

Kaipaat sitten apua ja kannustusta ompelussa tai haluat kertoa itsestäsi, olen aina sähköpostin päässä. Vastaan viestiisi mielelläni, niin pian kuin mahdollista. Yleensä viimeistään parin päivän kuluessa.

Jos tarvitset apua ompelussa, sinulla on jotain kysyttävää, haluat tarkennusta johonkin ohjeeseen, huomaat rikkinäisiä linkkejä tai muita virheitä, haluat antaa rakentavaa palautetta tai toiveita tulevaan niin otathan minuun yhteyttä kati(at)unelmallinen.fi

Jos tarvitset apua ompelussa, kysy rohkeasti. Autan mielelläni.


Kiitos, että jaksoit lukea tänne asti. Olen todella iloinen, että tulit vierailulle ja toivon, että viihdyt pidempäänkin. Jos koet, että Unelmallisesta olisi hyötyä ja iloa myös ystävillesi saat vapaasti jakaa juttujani omissa somekanavissasi.

Ompelun iloa ja inspiraatiota just sulle! Unelmallisin terkuin Kati