Kädentaitomessut – 6 vinkkiä onnistuneeseen vierailuun

Kädentaitomessujen fiilis on aivan omaa luokkaansa. Niin paljon mielenkiintoista nähtävää, ideoita ja inspiraatiota. Suosituimmilla messuilla saattaa olla mukana jopa kymmeniä tuhansia harrastajia. Aivan käsittämätön määrä!

Kädentaitomessuille kannattaa siis varautua jo hieman etukäteen suunnittelemalla. Tässä postauksessa annan sinulle kuusi vinkkiä, jotta vierailustasi tulisi mahdollisimman onnistunut. 

Miksi lähteä kädentaitomessuille?

Kädentaitomessut on aivan loistava tapa tutustua kotimaisiin yrityksiin ja niiden tarjoamiin tuotteisiin sekä palveluihin. Vaikka lähes kaikilta yrityksiltä löytyy nykyään verkkokauppa, on aivan erilaista nähdä tuotteet livenä kuin pieneltä ruudulta kuvina. 

Inspiraation ja uusien ideoiden lisäksi suosittelen messuja etenkin aloittelijoille ihan jo oppiretkenä. Materiaaleja ja tarvikkeita on huomattavasti helpompi ymmärtää, kun pääse kunnolla hypistelemään ja keskustelemaan saman henkisten kanssa.

Varmasti jokainen yrittäjä auttaa ja kertoo mielellään tarkemmin omista tuotteistaan. Näin verkkokauppaa pitävän yrittäjän näkökulmasta on myös ihana nähdä omia asiakkaita. Saada kunnolla kasvot ihmisille, joiden kanssa on saattanut jo viestitellä useasti.

Kotimaiset kädentaitomessut:

6 vinkkiä kädentaitomessuille

1. Vesipullo ja mahdolliset eväät

Innoissaan messuhallia kiertäessä unohtuu nestetankkaus liiankin helposti. Kannattaa ottaa oma juomapullo mukaan, jotta juotavaa on koko ajan saatavilla. Ja muistaa myös välillä hörpätä sieltä pullosta!

Messuilta löytyy kyllä aina myös kahviloita ja ruokapaikkoja. Jos ajan kuluttaminen jonossa seisomiseen kuitenkin ahdistaa, kannattaa ihan suosiolla tehdä omat eväät mukaan. 

Se on varteen otettava vaihtoehto myös heille, joille kauhea nälkä iskee yht’äkkiä. Ruokaa ja juomaa on kyllä varmasti saatavilla, mutta ei välttämättä erityisen nopealla aikataululla.

2. Kevyt vaatetus ja hyvät kengät

Pitkinä messupäivinä kenkien merkitystä ei voi liikaa painottaa. Messuilla on todella vähän istumapaikkoja, joten jalat on koetuksella. Ethän siis panosta tässä asiassa liikaa ulkonäköön vaan mukavuuteen.

Kannattaa laittaa päälle sellaiset vaatteet, joista voit tarpeen mukaan helposti lisätä tai keventää. Messuhallissa tulee meinaan usein nopeastikin lämmin. Ethän siis pukeudu liian paksusti.

Yleensä tarjolla on myös maksullinen narikka, johon voi jättää ulkovaatteet. Kannattaa kuitenkin ottaa mukaan reppu, jossa voi vaatteiden lisäksi kantaa helposti (harvemmin kuitenkaan kevyesti) päivän ostokset.

3. Ota mukaan käteistä

Yleensä ottaenhan varmasti lähes kaikilla käy maksutapana kortti. Laitteiden toimivuus ei ole kuitenkaan niin sanottua ja yhteydet saattavat pätkiä. 

Varaamalla mukaan käteistä voit varmistaa, ettei suunnitellut ostokset jää tekemättä. Kaikissa messuhalleissa ei ole ollenkaan mahdollisuutta käteisen nostamiseen. Tai ainakin automaatille saa jonottaa hartaasti.

4. Suunnittele etukäteen

Kädentaitomessujen fiilistely ja suunnittelu kannattaa ehdottomasti aloittaa jo hyvissä ajoin kotona. Koska valikoimaa ja mahdollisuuksia on aivan hurjasti, unohtuu paikan päällä äkkiä ne omat suosikitkin.

Katso valmiiksi ne yritykset, jotka haluat ehdottomasti nähdä. Ainakin isommilla messuilla on tulostettavat kartat, joihin voi merkitä suoraan omat suosikkipaikat.

Jos et löydä jostain syystä jonkun tietyn yrityksen paikkanumeroa, kannattaa heiltä kysyä suoraan. Näin löydät haluamasi kätevästi eikä ne pääse unohtumaan.

5. Älä kiirehdi

Mikään ei lisää turhaa stressiä tungoksessa tehokkaammin kuin kiire. Varaa mielummin liikaa aikaa kuin liian vähän.

Kädentaitomessut sisältää näytteilleasettajien lisäksi usein erilaisia tapahtumia kuten työpajoja ja ohjelmanumeroita. Mielenkiintoiset ohjelmat kannattaakin tsekata etukäteen ja laittaa itselle ylös valmiiksi.

Messujen koko vaikuttaa huomattavasti tarvittavaan aikaan, mutta on ehdottomasti miellyttävämpää kiertää ajan kanssa. Ei tarvitse rynniä ja kiirehtiä, vaan saa katsoa rauhassa läpi jokaisen näytteilleasettajan.

Jos meinaat, että nähtävää on todella paljon, voi olla syytä ihan suosiolla jakaa käynti parille päivälle. Etenkin isommilla messuilla kuten Tampereella kaksi päivää hurahtaa aivan huomaamatta ja yleensä silti jokin kohta jää näkemättä.

6. Asenne ratkaisee

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, on asenne. Tungos ja jonottaminen on taattu, joten niitä on turha purnata paikan päällä. 

Ennemminkin kannattaa jo lähteissä tsempata itsensä kärsivälliseen moodiin. Muista siis ennen kaikkea ottaa mukaan messuille hymy ja iloinen mieli.

Innostavia kädentaitomessuja sinulle! Olen todella kiitollinen, jos kokiessasi nämä vinkit kädentaitomessuille hyödyllisiksi ja innostaviksi, jaat postauksen myös ystävillesi omissa somekanavissasi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä postauksista:

Tiesithän muuten, että kommentti mahdollisuuden sijaan voit aina laittaa minulle sähköpostia kaisa(at)unelmallinen.fi jos sinulla on jotain kysyttävää, haluat antaa palautetta tai toiveita tuleviin postauksiin.