Ompelun bucket list – 10 innostavaa ideaa kesän ompeluihin

Olet varmasti törmännyt useasti erilaisiin bucket listoihin eli eräänlaisiin toivelistoihin. Sen sijaan, että listataan asioita mitä pitää tehdä, bucket listaan kasataan asioita, joita oikeasti halutaan tehdä. 

Etenkin näin kesällä ne on erittäin suosittuja kun haaveillaan lomasta ja vapaapäivien ohjelmasta. Muiden suunnitelmista innostuneena, päätin kokeilla tänä kesänä pelkästään ompeluun keskittyvää bucket listaa. Ei kaadu sitten ompelut ainakaan ideoiden ja suunnitelmien puutteeseen.

10 innostavaa ideaa kesän ompeluihin:

  • Kokeile uutta kaavaa – Meinaatko sinäkin kangistua kerta toisensa jälkeen samoihin kaavoihin? Kesällä on hyvä aika kokeilla jotain uutta. Tiedä vaikka löytäisit uuden suosikki kaavan!

  • Opettele uutta – Onko sinun jo pidempään pitänyt kokeilla jotain ompeluun liittyvää juttuja, mutta aika ei ole riittänyt tai meinaat, ettet pysty. Mitä kauemman odotat, sen suuremmaksi kokeilemisen peikko kasvaa. Uusien asioiden oppiminen tuo ompeluharrastukseen ihan mahtavaa sisältöä. Mikään ei voita onnistumisen riemua! 

  • Ompele kukallista – Kesä ja kukat, ne nyt vaan kuuluu yhteen! Mitä, jos lähtisitkin seuraavan kerran rannalle, uudella kaavalla tehdyllä kukallisella kesämekolla? Unelmalliselta löydät useammankin kesään sopivan tunika- ja mekkokaavan.

  • Ompele tarvelistalta – Pienikin kauemmin valmistumistaan odottanut juttu, antaa aivan mahtavan voittaja fiiliksen kun homma on hoidettu. Mitä kauemman asia on oikeastaan listalla roikkunut, sitä huikeammalta sen aikaansaaminen tuntuu. Muista kuitenkin, ettei koko kesää suinkaan kannata käyttää pelkkien tehtävälistojen purkamiseen!

  • Ompele auringonnousuun saakka – Kerrankos, sitä unohtuu innostuksissaan koko yöksi ompelukoneen äärelle. Aivan täydelliseen ompelun flow-tilaan pääseminen on niin upeaa, että lomalla valoisana kesäyönä voi hyvin suristella läpi yön ja havahtua vasta kauniiseen auringonnousuun. 

  • Ompele ulkona – Kanna ompelukoneet aurinkoon tai kokeile käsinompelua, jos omaa pihaa ei ole käytettävissä. Ristipistot esimerkiksi on äärimmäisen leppoisaa puuhaa kun käyttää siihen tarkoitettua apukangasta (ainakin Eurokankaassa olen tätä joskus nähnyt). Eikä todellakaan ole pelkkä mummojen juttu pöytäliinoihin! Pinterest on pullollaan erilaisia upeita malleja niin laukkuihin kuin vaatteisiin.

  • Ompele lahjaksi – Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Mitä, jos ilahduttaisit ystävää itse tehdyllä lahjalla tai ompelisit vaikka hyväntekeväisyyteen. Tähän projektiin voit muuten kätevästi hyödyntää myös niitä kaapeista löytyviä tilkkuja. 

  • Lomamatka kangaskauppaan – Oletko jo pidempään haaveillut pääseväsi, johonkin ompelun aarreaittaan, hieman kauempana omalta paikkakunnaltasi? Perinteisempien lomakohteiden lisäksi voit mainiosti huristaa myös kangaskaupoille tai yhdistää reissun, johonkin perheen yhteiseen matkaan. Mietit vain siksi ajaksi sopivan kohteen perheellesi, jos he eivät viihdy kankaiden parissa. Näin saat (toivottavasti) tutustua valikoimaan ja innostua kaikessa rauhassa, aivan uudessa ympäristössä.

Lue lisää: Karnaluks eli käsityöliikkeiden helmi Tallinnassa

  • Järjestä ompelutilasi – Kun selätät kaaoksen ja karsit turhat pois, saat tilaa luovuudella, ompelun ilolle ja inspiraatiolle. Toki riskinä on, ettet halua enää ollenkaan poistua ihailemasta siistiä järjestystäsi. Muista tässä kohdassa kuitenkin sama kuin tarvelistan kanssa eli koko lomaa ei kannata käyttää luuttuamiseen.

Lue lisää: 5 Vinkkiä ompelutarvikkeiden järjestämiseen

  • Tutustu itsellesi uuteen ompelu- tai käsityökirjaan – Viime aikoina on julkaistu todella paljon uusia ompeluaiheisia kirjoja. Laita siis kännykkä ja some välillä ansaitulle jäähylle ja kurvaa riippukeinuun loikoilemaan kirjaston kautta. Kesällä on ihana nauttia auringosta ja innostua ompelusta kirjojen parista.

Mitäs tykkäsit, kuulostiko toteutettavalta suunnitelmalta? Innostavia ompelu hetkiä sinulle! 

Tiesithän muuten, että kommentti mahdollisuuden sijaan voit aina laittaa minulle sähköpostia kati(at)unelmallinen.fi jos sinulla on jotain kysyttävää tai tarvitset neuvoja ompelussa. 

Olen todella kiitollinen, jos kokiessasi tämän postauksen hyödylliseksi ja innostavaksi, jaat sen myös ystävillesi omissa somekanavissasi.