Helppojen sivusaumataskujen ompeluohje

Sivusaumataskujen ompelu on helppoa Unelmallisen ohjeilla

Millaisilla tavoilla sinä ompelet taskut? Tässä postauksessa näytän sinulle, mitenkä saat todella helposti ommeltua näppärät taskut vaatteen sivusaumoihin. Löydät sivusaumataskujen ohjeen lopusta myös videona.

Sivusaumaan tulevat taskut on yksi niistä asioista, joita itse jossain vaiheessa ompelutaivaltani vältin viimeiseen asti. Jostain syystä niiden ompelu saatiin erinäisissä ohjeissa kuulostamaan niin vaikealta, että päätin antaa kokonaan olla.

En olisi voinut olla enempää väärässä! Sivusaumaan tulevat taskut on varmasti kaikkein yksinkertaisin tyyli saada vaatteisiin taskut. Oikeasti todella helppoa ja yksinkertaista!

Saan toisinaan myös Unelmallisten kaavojen ompeluohjeisiin liittyen lisäkysymyksiä sivusaumaan ommeltavista taskuista. Olenkin tullut siihen tulokseen, että kirjoitettuna ohjeena näiden helppojen taskujen ompelu saattaa täysin turhaan kasvaa täysin ylisuurin mittoihin.

Tämän kuvallisen ohjeen tai viimeistään ompeluohjevideon avulla toivottavasti, jokainen asiaa pohtiva uskaltautuu kokeilemaan. Jos jokin kohta jää epäselväksi, voit aina laittaa minulle lisäkysymyksiä sähköpostitse kati(at)unelmallinen.fi

Voit piirtää itse kuvien kaavan muotoiset taskut tai hyödyntää tätä ohjetta, minkä tahansa kaavan sivusaumataskujen ompelussa. Sovituskuvien huppari on ommeltu Unelmallisen Emma paidan kaavalla ja housut, joissa myös sivusaumassa taskut Peppi housujen kaavalla.

 

Sivusaumataskut ja muut ompeluohjeet helposti Unelmalliselta.
Katso täältä sivusaumataskujen ompeluohje - innostu ja onnistu ompelusta

Sivusaumataskun ompeluohje:

  • Leikkaa kankaat ja merkitse haluamaasi kohtaan tai kaavan mukaisesti taskujen paikka etu- ja takakappaleeseen liidulla, nuppineuloilla tai hyvin pienin hakein saksilla. Itse käytän tähän oikeasti saksia, mutta kuvaan olen laittanut nuppineulat, jotta ne erottuu paremmin.

  • Voit halutessasi vielä kiinnittää taskukappaleet nuppineuloilla tai clipseillä sivusaumoihin merkityille paikoille. Ompele taskukappaleet paikoilleen etu- ja takakappaleelle oikeatpuolet vastakkain.

  • Käännä taskukappale sivusaumasta ulospäin ja silitä saumanvarat taskukappaleen puolelle. Tikkaa taskunsuun saumanvarat kiinni taskukappaleeseen. Voit silittää taskunsuun vielä uudelleen tikkauksen jälkeen. Toista sama jokaiselle taskukappaleelle. Näin valmis taskupussi pysyy käytössä paremmin paikoillaan.

  • Taskupussin ulkoreuna ommellaan samalla kuin sivusaumat. Asettele etu- ja takakappale sekä taskupussit oikeat puolet vastakkain. Voit halutessasi kiinnittää kappaleet toisiinsa nuppineuloilla tai clipseillä. Ompele sivusauma ja taskupussien ulkoreuna kiinni yhdellä saumalla.

  • Huolitellessasi vaatteen loppuun käännä ja silitä sivusaumat etukappaleen puolelle. Näin taskut pysyy käytössäkin paremmin etukappaleen puolella. Mainittakoon vielä yleispätevänä vinkkinä, että toisissa taskumalleissa saumanvarat on parempi kääntää takakappaleen puolelle.

 

Sivusaumatasku on helppo ommella puseroon collegeen tai huppariin
Katso ohjeet sivusaumataskujen ompelemiseen ja ompele itsellesi unelmien pusakka
Jos sinua mietityttää Sivusaumataskujen ompelu, katso ohjeet Unelmalliselta
Sivusaumatasku ja muut ohjeet nyt Unelmalliselta
Sivusaumataskujen kaavat Unelmalliselta
Innostu ja onnistu ompelemisesta, Unelmallinen tarjoaa helpot ohjeet sivusaumataskuihin
Sivusaumataskujen ompelukaavat Unelmalliselta helposti ja kätevästi

 

Unelmallisen Kati sivusaumataskullisessa hupparissa

Lue lisää: Taskullinen tunika – etukappaleen suurien taskujen kaavoitus ja ompeluohje

Lue lisää: Sirkkarenkaiden kiinnitys helposti ja nopeasti

Toivottavasti tämä sivusaumataskun ompeluohje innostaa sinuakin kokeilemaan! Jos sinulla on jotain kysyttävää nyt tai myöhemmin, missä tahansa ompeluvaiheessa niin otathan minuun yhteyttä sähköpostitse kati(at)unelmallinen.fi Autan oikein mielelläni!

Olen erittäin kiitollinen, jos kokiessasi tämän sivusaumataskun ompeluohje postauksen hyödylliseksi sekä auttavaksi, jaat sen myös ystävillesi omissa somekanavissasi. Kiitos!