Sirkkarenkaiden kiinnitys helposti ja nopeasti

Katso täältä sirkkarenkaiden kiinnitys huppariin

Onko sirkkarenkaat sinulle tuttuja? Tässä postauksessa annan sinulle kuvallisen ohjeen, minkä avulla kiinnität sirkkarenkaat helposti siihen tarkoitetuilla pihdeillä. Postauksen lopusta löydät lisäksi ohjevideon sirkkarenkaiden kiinnityksestä.

Videolla ja sovituskuvissa näkyvä huppari on ommeltu Unelmallisen Emma paidan kaavalla. Ohje kuvissa näkyvä huppu on Unelmallisen Josefiina tunikasta.

Ellei sirkkarengas ole käsitteenä sinulle aiemmin tuttu manittakoon heti alkuun, että kyseessä on siis sellainen kankaaseen kiinnitettävä pieni metallirengas, jonka läpi laitetaan nyöri esimerkiksi hupuissa tai housunvyötäröllä. 

Sirkkarenkaat voidaan kiinnittää joko vasaralla tai siihen tarkoitetuilla pihdeillä. Tavallisesti sirkkarenkaiden mukana tulee sekä työväline vasaralla kiinnitykseen, että pihdeillä kiinnitykseen sopivat leuat. Usein nämä osat ovat merkkikohtaisia eli tietyn merkin sirkkarenkaat ja leuat sopivat kiinnitettäväksi saman merkin pihdeillä.

Sirkkarenkaiden kiinnittäminen vasaran avulla on ainakin omaan makuuni todella paljon haastavampaa ja väkivaltaisempaa touhuaa kuin pihtien käyttö. Oikeastaan ennen pihtien hankkimista minulla oli usein tapana ommella vain tiheä näpinläpi sirkkarenkaan tilalle. 

Ymmärrän siis oikein hyvin, jos sinäkin olet joskus hypännyt kaavaohjeissa yli sirkkarenkaiden ja jättänyt nyörit ennemmin kokonaan laittamatta. Iloksesi voin kuitenkin kertoa, että etenkin pihdeillä saat oikeasti sirkkarenkaat tosi yksinkertaisesti ja näppärästi kiinnitettyä ilman suurempia voimia.

Turhaan pihtejäkään ei silti kannata ostaa. Jos kuitenkin haluat yhtään enemmän käyttää vaatteissasi nyörejä, suosittelen lämpimästi satsaamaan pihteihin. Saatavilla on hieman eri hintaisia merkistä ja mallista riippuen. Yleisesti ottaen hinnat pyörii n. 20 € molemmin puolin. Esimerkiksi Jyväskylän kangaskaupasta löytyy erilaisia vaihtoehtoja.

Kati Unelmalliselta hupparissa sirkkarenkailla
Sirkkarenkaiden kiinnitys huppariin on helppoa

Sirkkarenkaiden kiinnitys:

  • Aloita silittämällä tukikangas (n.3×3 cm pala riittää) kohtaan johon haluat kiinnittää sirkkarenkaat.

  • Tee tämän jälkeen sirkkarenkaille valmiiksi reiät laittamalla pihteihin siihen tarkoitetut leuat ja painalla ne läpi kankaasta. Tästä kuuluu sellainen pieni napsahtava ääni kun leuat menee kankaasta läpi. 

  • Kun olet tehnyt kaikki tarvittavat reiät, vaihda pihteihin sirkkarenkaiden kiinnitykseen tarkoitetut leuat. Laita reiällisen leuan päälle sirkkarengas. Asettele sirkkarengas läpi aiemmin tekemästäsi reiästä kankaan oikeanpuolen kautta.

  • Voit asetella sirkkarenkaan vastakappaleen eli prikan nyt suoraan kankaan nurjalle puolelle sirkkarenkaan päälle. Purista pihtejä ensin hieman yhteen nähdäksesi, että pihtien toinen leuka asettuu hyvin sirkkarenkaan ja prikan päälle. 

  • Purista nyt pihdit kunnolla yhteen niin, että sirkkarengas kiinnittyy. Pihtien leuat pitää puristaa napakasti yhteen, mutta rystyset valkoisena puristaminen on vain turhaa työtä.
Katso Unelmallisen ohjeet sirkkarenkaiden kiinnitykseen
Kiinnitä sirkkarenkaat Unelmallisen ohjeiden avulla
Sirkkarenkaat huppariin Unelmallisen ohjeilla
Sirkkarenkaat ja muut ompeluohjeet Unelmalliselta
Sirkkarenkaiden kiinnittäminen on helppoa Unelmallisen ohjeiden avulla
Katso sirkkarenkaiden kiinnitysohje Unelmallisen omepelublogista
Sirkkarenkaiden kiinnitys Unelmallisen ompelublogista
Unelmallisen ompelublogi tarjoaa ohjeet sirkkarenkaiden kiinnitykseen sekä moneen muuhun
Sirkkarenkaat huppariin ja muut ompeluohjeet Unelmallisen ompelublogista
Katso sirkkarenkaiden helppo ja nopea kiinnitys

 

Sirkkarenkaat huppariin Unelmalliselta

Toivottavasti tämä sirkkarenkaiden kiinnitysohje innostaa sinuakin kokeilemaan! Voit hyödyntää tätä ohjetta, missä tahansa kaavassa, josta löytyy sirkkarenkaiden paikka tai voit lisätä sen itse haluamallesi kohdalle.

Jos sinulla on jotain kysyttävää nyt tai myöhemmin niin otathan minuun yhteyttä sähköpostitse kati(at)unelmallinen.fi Autan tarvittaessa oikein mielelläni!

Lue lisää: Josefiina tunika – taskujen kaavoitus ja ompeluohje

Lue lisää: Helppojen sivusaumataskujen ompeluohje

Olen erittäin kiitollinen, jos kokiessasi tämän sirkkarenkaiden kiinnitys postauksen ja videon hyödylliseksi sekä auttavaksi, jaat sen myös ystävillesi omissa somekanavissasi. Kiitos!