Näin tulostat ja kasaat PDF-kaavat

Onko itse tulostettavat PDF-kaavat sinulle jo tuttuja? PDF-kaavat on ompelukaavoja, jotka tulostetaan itse A4 paperille ja kasataan niistä yhdeksi arkiksi.

Tästä postauksesta löydät kirjalliset ohjeet sekä videon, jossa näytän sinulle vaihe vaiheelta, mitenkä saat Unelmallisen PDF-kaavat tulostettua ja kasattua onnistuneesti.

Kokeile: Unelmalliset PDF-kaavat

Tulostaminen ja kasaaminen käy kuitenkin usein hyvin saman tyylisesti tietokoneesta tai valmistajasta riippumatta. Perustekniikka on yleensä samanlainen vain näkymät voivat osittain vaihdella.

Näin tulostat ja kasaat Unelmallisen pdf ompelukaavat

PDF-kaavat on ehkä yksi eniten tunteita herättävä ja mielipiteitä jakava asia ompelussa. Yksi rakastaa, toinen viha ja kolmas ei ole aiempien kommenttien häkellyttämänä, vielä uskaltautunut edes kokeilemaan.

Itse kuulun ehkä neljänteen kategoriaan, joka suhtautuu asiaan melko neutraalisti. En rakasta, mutten vihaakaan. Hallitsen homman, mutta jos aikaa on valitsisin mielummin paperiarkin.

PDF-kaavat onkin mainio vaihtoehto silloin kun inspiraatio iskee yllättäen ja haluat päästä nopeasti ompelemaan. Monien valmistajien, kuten myös Unelmallisen PDF-kaavat tulee automaattisesti sähköpostiin heti tilauksen tehtyäsi.

Yleensä PDF-kaavat ovat myös perinteisiä suurella paperiarkilla olevia ompelukaavoja edullisempia. Itse tulostettavia kaavoja kannattaa siis suosia myös silloin kuin haluat hieman säästää ompelukuluissa.

PDF-kaavojen tulostamin ja kasaaminen on helppoa

PDF-kaavojen tulostus ja kasaaminen

  • Ihan ensimmäisenä tärkeintä on PDF-kaavan tallentaminen omalle laitteelle. Ongelmat on taattuja, jos avaat tiedoston vain esikatselussa tai selaimessa tallentamatta.

  • Tarvitset kaavan tulostamiseen tietokoneellesi myös erillisen PDF tiedostoja lukeva ohjelman kuten Adobe Readerin tai PDF Gurun. Tallennettu PDF-kaava avataan ohjelmassa ja tulostetaan sen kautta.

  • Toinen tulostamiseen liittyvä kompastuskivi on asetukset. On todella tärkeää, että valitset tulostusasetuksista skaalaus 100% tai todellinen koko.

  • Jotta et tulosta turhaan nippua väärän kokoisia kaavanosia kannattaa ensimmäisenä tulostaa aina se sivu, miltä löytyy tarkistusruutu. 

  • Kun olet tarkistanut saaneesi tulostettua tarkistusruudun oikean kokoisena (Unelmallisen kaavoissa 5 x 5 cm) voit tulostaa samalla tavalla loput sivut.

  • Jos tarkistusruutu ei ole oikean kokoinen, kaava tulostuu väärän kokoisena. Jo ihan muutaman millin heitto kertaantuu senteiksi usean A4 paperin mitalla.

  • Ennen kasaamista tulostetuista papereista taitellaan tai leikataan vielä paperia ympäröivät kehykset pois. Kaava ei siis tulosta paperille reunoja myöden vaan sitä ympäröi kehykset.

  • Paperit kasataan sivunumeroiden ja kirjainten mukaiseen järjestykseen niin, että vaakariveillä on saman kirjaimen paperit numerojärjestyksessä esimerkiksi  A1-A2-A3-A4.. ja allekkain kirjaimet aakkosjärjestyksessä A1-B1-C1-D1.. 

  • Lopuksi paperit teipataan oikeassa järjestyksessä kiinni toisiinsa, jonka jälkeen voit jäljentää kaavanosat kaavapaperille. Itselläni on tapana kasata ja teipata ensin ylin vaakarivi ja jatkaa siitä paperi kerrallaan loppuun.

Katso alla olevasta videosta jokaista yksityiskohtaa myöden, mitenkä saat Unelmallisen PDF-kaavat tulostettua ja kasattua onnistuneesti.

 

Ihanaa, jos innostut kokeilemaan! Voit aloittaa PDF-kaavojen testaamisen vaikka tilaamalla itsellesi alla näkyvistä postauksista maksuttomat PDF-kaavat. 

Nykyään kaikki Unelmallisen PDF-kaavat tulee sähköpostiin hieman eri tavalla kuin videolla, mutta aloita tulostaminen aina tallentamalla tiedosto ensin selaimesta laitteellesi.

Jos sinulla on jotain kysyttävää, haluat antaa palautetta tai toiveita tuleviin postauksiin voit aina laittaa minulle sähköpostia kati(at)unelmallinen.fi

Kokeile: Unelmalliset PDF-kaavat

Toivottavasti tästä PDF-kaavojen tulostus ja kasaus ohjeesta on sinulle hyötyä. Olen erittäin kiitollinen, jos jaat postauksen myös ystävillesi omissa somekanavissasi. Kiitos!